Hoppa till innehåll
Business Porvoo

Tomtchefen Pekka Söyrilä är Årets tjänsteman

Valet av Företagsamhetens främjare gjord för första gången.

Vuoden virkamies 2024 Pekka Söyrilä

Borgå Företagare rf vill framhäva personer som arbetar inom den lokala offentliga förvaltningen samt deras bedrifter genom att årligen med Årets tjänsteman-priset belöna en person inom Borgå stad, som har en fördomsfri attityd samt har driften att förnya verksamheten för företagarna och företagens bästa.

Historiens första Årets tjänsteman-pris mottar tomtchefen Pekka Söyrilä. Valet gjordes på basen av inkomna förslag i en öppen tävling. Söyrilä belönades på den nationella Företagarens dags tillställning den 5.9 i Bistro Gustafs vind.

Tomtchefen Söyriläs roll är central vad gäller möjliggörandet av stadens tillväxt och utveckling.

– Söyrilä har utmärkt sig för samarbetet med de lokala företagen samt befrämjat det lokala näringslivet med sin positiva insats. Som person möter Söyrilä företagarna som likvärdiga människor. Han är rask i sitt arbete och hans tjänsteutövande är genomskinligt, konstaterar ordförande för Borgå företagare Marina Nyberg.

Söyrilä anses vara en diskuterande person som det är lätt att närma sig.

– Samarbetsparterna känner sig bekväma med hans lättsamma sätt.
Söyrilä förstår även företagarnas situationer och deras utmaningar. Han är också en omtyckt kollega inom stadsorganisationen, fortsätter Nyberg.

Söyrilä har främjat fördjupnadet av samarbetet mellan Borgå stad, utvecklingsbolaget Posintra och företagarföreningen genom att kläcka idéer inom utvecklingsgruppen Poppy, som sammankommer regelbundet.