Siirry sisältöön
Business Porvoo

Vihreän siirtymän rahaston ensimmäinen hakukierros auki

Porvoon kaupungin vihreän siirtymän rahasto on avattu ensimmäiselle, pilottina toimivalle hakukierrokselle. Rahastosta tuetaan erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten vihreää siirtymää.

Porvoo ilmakuva

Kaupungin 10 miljoonan euron vihreän siirtymän rahaston tavoitteena on tukea erityisesti pk-yrityksiä hyödyntämään vihreän murroksen mahdollisuudet ja tutkimaan uusia avauksia. Ensimmäinen hakukierros toimii pilottina, joka antaa tietoa siitä mihin yritykset ovat kiinnostuneita hakemaan rahoitusta sekä miten hakuprosessi toimii.

– Tavoitteena on jatkossakin seurata ja ohjata rahaston käyttöä saadun kokemuksen ja kaupungin strategian mukaisesti. Rahaston elinkaareksi määritellyn runsaan kymmenen vuoden aikana toivomme näkevämme rohkeita uusia avauksia ja monipuolisia käyttökohteita, sanoo elinkeinojen kehittäjä Minna Kajaste.

Hakemuksia voi jättää ympäri vuoden, mutta päätökset tehdään pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa elinvoimalautakunnassa. Ensimmäisen hakukierroksen viimeinen hakupäivä on 30.9.2024. Siihen mennessä tulleet hakemukset käsitellään marraskuun lautakunnassa ja rahoitettavat projektit voivat alkaa vuoden 2025 alusta.

– Rahastosta voidaan rahoittaa hankkeita, joilla edistetään vaikuttavasti ja laajasti vihreää siirtymää ja kilpailukykyä. Kannustamme yrityksiä tutkimaan myös yhteisiä mahdollisuuksia ja arvoketjuja. Vihreän siirtymän tekoja voivat olla esimerkiksi hiilineutraalisti toteutetut tuotteet ja palvelut, vihreä teknologia, saastuttavia ratkaisuja ja toimintatapoja korvaavat tuotteet ja palvelut sekä kiertotalousketjut, Kajaste sanoo.

Rahoituksen maksimimäärä on 300 000 euroa/hanke ja se jaetaan de minimis -tukena. Rahoitusta voidaan käyttää esimerkiksi vihreän siirtymän investointeja ja innovaatioita varten tarvittavien tutkimusten ja selvitysten tekemiseen ja sitä voi käyttää myös vastinrahaksi muulle rahoitukselle. Rahastosta ei voida myöntää suoria yritystukia, tukea perustoimintaa tai olemassa olevaa toimintaa.

Lisätiedot ja hakukriteerit:

Aiheesta aiemmin: